Leylandi vezérág betegség

Pap Edina Vezető szaktanácsadó

A réz- vagy kalciumhiány a legvalószínűbb ok, ami a fiatal növényi részek fejlődését gátolja, így a csúcsgörbülés is ide vezethető. Túl sok volt a magnézium, ami a kalcium felvételét gátolja.
A csúcsi részek elhalását azonban okozhatja kabatinás betegség és aknázómoly is. Ez mindkettő átterjedhetett a szomszéd beteg tujájáról. Látható, hogy ez a növény gyengébb, mint a többi, tápanyaghiányos. Kabatina esetében apró fekete termőtesteket kell látni, aknázómoly esetében üreges lesz a hajtás. Vágja le és vizsgálja meg nagyítóval. Várjuk az esedményt.

#59105
Nagy Edina

Kedves Szaktanácsadó!
Szeretnék segítséget kérni az egyik Leylandi ciprusunk betegségével kapcsolatban. 3 éve ültettük sövénynek, végre beindult a növekedése. Keserűsó+Wuxallal permetezzük alkalmanként. Pár hete az egyik Leylandinak a vezérága elkezdett lekonyulni és sárgulásnak indult. :( Egyéb tünetet nem látunk rajta. A szomszéd kerítésnél van egy beteg kis tuja, nem tudom összefüggésben lehet-e vele. Nagyon szeretnénk megmenteni. Kérem segítsen mivel próbálkozzunk. Előre is köszönöm! Üdvözlettel: Edina

#59081