A levélszél száradása tápanyag problémára utal. Ha öreg levél /=alsó/ főelem, ha az új levelek között van, mikroelem a felelős. Baktérium sem lehetséges, mert az nem egyes leveleken mutatkozik.
Sütőtökön vettem észre, hogy egy-egy levél teljes felülete egyik napról a másikra elhalványul, sárgás színezetű lesz, a levél széle körben barnulni kezd. Tapintásra ezek a levelek lágyabbnak, puhábbnak tűnnek a többinél. A száron, illetve a levél hátulján nem látok semmit. Ha peronoszpóra lenne, az mindig foltokban jelentkezik ? Mi lehet velük a probléma? Esetleg lehet köze ehhez az eddigi kánikulának (többször is öntöztem a növényeket)?
Témakörök
mi baja lehet a sütőtöknek?
A levélszél száradása tápanyag problémára utal. Ha öreg levél /=alsó/ főelem, ha az új levelek között van, mikroelem a felelős. Baktérium sem lehetséges, mert az nem egyes leveleken mutatkozik.
Még egy kép a levélről (sajnos mesterséges fénynél készült, remélem azért használható).
Így néz ki az egyik levél.
Tisztelt Szaktanácsadó!
Sütőtökön vettem észre, hogy egy-egy levél teljes felülete egyik napról a másikra elhalványul, sárgás színezetű lesz, a levél széle körben barnulni kezd. Tapintásra ezek a levelek lágyabbnak, puhábbnak tűnnek a többinél. A száron, illetve a levél hátulján nem látok semmit. Ha peronoszpóra lenne, az mindig foltokban jelentkezik ? Mi lehet velük a probléma? Esetleg lehet köze ehhez az eddigi kánikulának (többször is öntöztem a növényeket)?
Válaszukat előre is köszönöm
Zsófi