lisztharmat - peronoszpóra

Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Az ún. "júniusi gyümölcshullás", a gyümölcsfélék 2. hullási szakasza egy hónappal korábban tapasztalható, illetve az elmúlt hetek hideg időjárása és az erős szelek miatt intenzívebb. Oka a rossz termékenyülés, kajszinál a monília is körzejátszhat. Fontos volna jó tápaerőben tartani a fákat, az őszi tápanyagfeltöltés nagyon fontos. Vegetációs időben a lombtrágyázást meghálálják. Hideg időszak előtt nagyon kedvező hatású a Frigomax.

Akció
Wuxal Super 1 l

3 586 Ft
3 898 Ft (8%)

Folisol W lombtrágya 1 l

2 789 Ft

Amalgerol 0,2 l

2 033 Ft

Damisol Kondi 1 l

3 363 Ft

#58005
Erzsébet Lombos

Tisztelt Szakértők!
A sárgabarack és a körtefa szép lassan lehullajtja a fejlődésnek indult, zöld kis gyümölcseit. Fiatal fák, kb 5 évesek. Permetezem, tápozom, locsolom őket, de eddig szinte megkóstolni sem maradt rajta gyümölcs. Nem a szél tépi le a gyümölcsöt. Mi lehet az oka, mit tegyek? Köszönettel Lombos Erzsébet.

#57945
Vétek Gábor

Tisztelt Soproni Attila!

Gyakorlatilag mindegy, hogy melyik kombinációt választja, egyformán hatásosak, ha időben (május) kezdik és megfelelő rendszerességgel folytatják a kezeléseket. A Curzate R hatásmechanizmusa kicsit összetettebb, viszont m.v.i.-je 3 nap.

#2385
Soproni Attila

T. Szakértők!
Az iránt érdeklődöm, hogy peronoszpóra - lisztharmat fertőzés ellen a Thiovit&Cursate, vagy a Bordóilé +Kén vegyszer hatásosabb?

#2381