Alocasia

Edina Pap Vezető szaktanácsadó

Kedves Jázmin, kérem, töltsön fel képet max. 2 Mb méretben.

#58502
Elsasser Jazmin

Tisztelt Szakértő!

Az alocasia Fryadekemen jelentek meg ezek a pici pontok, melyeket csak lámpa átvilágításával lehet látni.
Mi lehet a baja? Gombás fertőzés?

#58418
Antics Katalin Szaktanácsadó

A növénye különleges gondozást igényel. Teleltetni 16- 18 0C-on kell. Magas páratartalmat igényel, főleg ha melegebb klímán telelteti. A legmegfelelőbb napfény a számára a déli/keleti/nyugati irányból jövő közvetett, stb.
A talajjal is minden rendben? Mivel a talaja, kissé savanyú, A típusú földre van szüksége. Ha ez is rendben van.

#49115
Eliza Ács

Kedves szakértő!

A levél tapintása inkább nedves.. Neki álltam esővízzel locsolni (de csak ritkán) illetve párásítani, úgy hogy köveket tettem alá. A lakásban általában 20-22 fok van és párásító is üzemel. Félárnyékban tartózkodik a növény. Sajnos azóta megint elsárgult 2 levele és úgy néz ki a többin is megjelentek ilyen száraz égő barna foltok. Lehetséges valamilyen betegség áll a háttérben?

Köszönettel,
Eliza

#49103
Antics Katalin Szaktanácsadó

Kedves Á. Eliza!
Milyen a levél tapintása? Nedves vagy inkább száraz? Lágy vízzel. Lényeg, hogy közvetlen csapvízzel ne öntözzön! Milyen klímán tartja a növényt és hogyan gondozza?

#49073
Eliza Ács

Kedves szakértő!

Mitől lehet ilyen a növényem levele?
Az összes levele elfog sárgulni? Mi a teendő?
Illetve milyen vízzel érdemes locsolni?

Köszönettel,
Eliza

#49048
Antics Katalin Szaktanácsadó

Kedves Veréb Tímea!
Írja le pontosan, hogy hogyan tartja! Valamint fotót kérek!

#48939
Verèb Tìmea

Kedves Szakerto,

Par honapja van meg az alocasia, ezek a sargas barnas foltok kezdtek el kijonni rajta, egy uj hajtasa hamar tonkre is ment. Tudna segiteni, mi lehet a problema?

#48875
Pap Edina

Az Alocasianál fontos tudni, hogy kissé savanyú, A típusú földben tenyészik jól. Minden jó, amit csinál. A növénnyel nincs semmi baj. Túlöntözni nyáron sem szabad.

#19904
Mona

Van egy Alocasia macrorrhiza-m.És mindíg egyre kisebb leveleke hoz ki.félárnyékban van, 2 hetente tápoldatozom, hetente locsolom, kavicságyon an a pára miatt, álltalános virágföldben.3 levelénél soha nem tart meg többet.
És ha jön a 4. akkor a legkülsőt le is dobja.
Jelenleg a képen látható növényem van.De nincsenek már körben a növénykék rajta cserépben.
Mit tegyek??

köszönöm

#19774
Pap Edina

Türelem, illetve kéthetente levéldísznövényeknek való tápoldat szükséges.

#13924
Edina

Kedves Szakértő!
Alocasia Seriana-m alsó levelei sárgulni kezdtek, azonban új hajtást nem hoz. (február óta van meg) Huzatból kivettem, a földje mindig nedves, alulról locsolom. Tápoldatot még nem használtam, nagyjából világos helyen van, permetezni két naponta szoktam a leveleit. Mit tanácsol még, mit tegyek, hogy a növényem egészséges és szép legyen?
Köszönettel,
Edina

#13885
Dr. Varga Mária

A glöospóriumos betegség ellen jó hatékonysággal működő folpet ma már nem kapható, ezért egyetlen lehetőségünk marad, a réz. Ebből célszerű a "legfinomabb" formát választani, a Cuproxat-ot, 0,3%-os oldatban 5-7 naponta 3-szor megpermetezni a növényt, a foltos leveleket eltávolítani,- a betegség terjedésében tartási hiba is biztosan fennáll (túlöntözés, huzat vagy más). Az öntözés lágy vízzel és alulról történjen.

#13045
M.Nóra

Tisztelt szakértők !

Mitől lehet ilyen foltos a levele az Alocasianak?

#12988