Olajfa kérge reped

Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Kedves Éva! Télen, a mi klímánkon a nagy nappali és éjszaki hőmérsékletkülönbség miatt a kéreg repedhet. Ez az ún. fagyléc. Ez ellen úgy lehet védekezni, hogy a törzset télen, illetve még kora tavassszal is betekeri jutacsíkkal. A gyümölcsösökben fehérre meszelik a kérget. Betegség jelei nem láthatóak, viszont meg kell előzni, hogy a kéregrepedésekben kártevők megbújjanak, ezért érdemes lehet Vegesol eReS tömény oldatával lekezelni a törzset, hogy a kéregrepedésekbe is jusson a szeből. Téli takarásnak jól szellőző anyagot, fátyolfóliát javaslok, akkor is csak a lombot kell takarni, a hajtásokat védeni. Az idősebb fa védett helyen az enyhe mínuszokat elviseli.

Csak üzletünkben átvehető!
Vegesol eReS 0,2 l

2 010 Ft

#58155
GANGEL ÉVA

Kedves Edina!
Csatoltam a olajfa törzséről készült képeket.
Üdvözlettel,

#58113
Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Az olajfa kérge alapvetően repedező. Képet szeretnénk kérni.

#58107
GANGEL ÉVA

T.Szaktanácsadó!
D-DNY-i fekvésű teraszomon konténerben nevelt idős olajfám törzsén a kéreg száraz, repedt, helyenként leválik. Élősködőt nem látok rajta. Egyébként szépen hajt , virágzik.
Érdeklődöm, hogy mi lehet a probléma, kell valamit tennem vagy ez így normális? Kb. 16-17 éve van nálam, ilyet még nem tapasztaltam. Télen fagyfóliával szoktam takarni, rendszeresen szellőztetem, melegebb időben leveszem a fóliát, visszafogottan öntözöm.
Csatoltam képet a törzs állapotáról.
Minden segítséget előre is köszönök!

#58096