Tanácsadás kérése

Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Kedves Ervin. A fák nagyon legyengült állapotbn vannak. Tudni kellene, hogy milyen a talaj, kapnak-e elég tápanyagot, vizet. A kajszi és is ész az őszibarack is kissé meszes talajt kedvelik. Savanyú homoktalajon nem élnek meg. Így messziről nehéz megállapítani, hogy a legrosszabb állapotban lévő fát gutaütés vitte-e el, vagy a moníliafertőzés volt ennyire erős. Védekezés szempotjából mindegy is. A száradó ágakat, vesszőket +10 cm egészséges résszel vissza kellene metszeni, lehetőleg most. Az 5 forintosnál nagyobb sebeket sebkezelővel le kell zárni. Kapjon a fa tápanyagot talajon keresztül és lombtrágyát (pl. Damisol Gold Magnus) is. Ősszel, lombhullás kezdetén 2x és tavasszal rügypattanás után 2x rezes lemosás javasolt. A hullott leveleket ne hagyja a fa alatt. Moníliára hajlamosító időjárásban felszívódó szerrel permetezés javasolt (pl. Chorus). Alább javaslok néhány készítményt.
Kérem, hogy kövesse figyelemmel növényvédelmi felhívásainkat:
https://www.gazdabolt.hu/blog
https://www.gazdabolt.hu/cikkek-hirek/cikk/2024.-evi-2.-monilias-novenyvedelmi-felhivas
https://www.gazdabolt.hu/cikkek-hirek/cikk/a-metszes-alapelvei

Csak üzletünkben átvehető!
Bordóilé+kén NEO SC 0.5 l

4 020 Ft

Alginit 30 kg

7 490 Ft

Csak üzletünkben átvehető!
Cuproxat FW 1 l

7 352 Ft

Damisol Gold Magnus 1 l

6 381 Ft

Csak üzletünkben átvehető!
Chorus 50 WG 25 g

2 026 Ft

#58305
Hajdu Ervin

Tisztelt Pap Edina!

2024. máj. 30. 16:41 dátumú és időpontú e-mailje szerint átméretezve feltöltöttem és küldöm a 4 db fényképet.Minden esetre jó ötlet volt részemről, hogy a "küldés" jelzésre kattintás előtt a feltöltött képekről küldtem képernyőképet.Korábban a már feltöltött fényképeken láttam a X jelzést, nem tudtam, hogy az mit jelent, viszont a "küldés" jelzésre kattintva a feltöltött képek eltűntek a felületről.

Üdvözlettel: Hajdú Ervin

#58291
Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Kedves Ervin. Az X jel azt mutatja, hogy a file vagy hibás, vagy túl nagy, 2 Mb a max. feltölthető képméret. Ha rááll a kurzorral meg is jeleníti. Kérem, csökkentse a képek méretét.

#58268
Hajdu Ervin

Tisztelt Pap Edina!

2024.05.27-én 2 db választ küldtem Önnek: az egyikhez ismét feltöltöttem 4 db fényképet oly módon, ahogyan kérte, azaz ahogy az Ön által elismert, eredményesen feltöltött képernyőképre hivatkozott válaszában, a másik válaszomhoz feltöltöttem azt a képernyőképet, amelyen a küldés előtti feltöltött fényképek láthatóak.Látta azokat?

Üdvözlettel: Hajdú Ervin

#58262
Hajdu Ervin

Tisztelt Pap Edina!

2024.05.27-én ismét feltöltöttem a korábbi 4 db fényképet amilyen módon kérte: + jelre kattintva.A feltöltött képekről a küldés előtt képernyőkép készült, amelyet szintén feltöltök.

Tisztelettel: Hajdú Ervin

#58217
Hajdu Ervin

Tisztelt Pap Edina!

2024.05.27-én kelt e-mailjére válaszom: Google Chrome böngészőt használok.Megjegyzem, hogy más weboldalon (Jófogás, Startapró stb.) már eredményesen töltöttem fel képeket az Önökével azonos megoldású képfeltöltés felületen.A képernyőképet ugyanúgy töltöttem fel, mint a fényképeket, amelyeket nem lát.

Tisztelettel: Hajdú Ervin

#58216
Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Tisztelt Hajdú Ervin! A képeket továbbra sem látom. Az alábbit kellene látnia. A + jellel tud képet csatolni. Milyen böngészőt használ? A képernyőképet hogyan tudta feltölteni?

#58213
Hajdu Ervin

Tisztelt Pap Edina!
vezető szaktanácsadó

A weboldalukon regisztráltan és 2024.05.01-jén szaktanácsadást kértem Önöktől, amelyhez a szövegmező kitöltésekor nem tartozott fájl csatolási lehetőség, ezért a szövegben hivatkozott fényképeket nem csatolhattam. Utána kérte a hiányzó fényképeket, amelyeket 2024.05.07-én utólag csatoltam megküldtem, viszont választ a mai napig nem kaptam.
Megjegyzés: sikertelen képek küldése miatt kérésének megfelelően újból próbálkozom a képek küldésével.

Tisztelettel: Hajdú Ervin

#58173
Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Új hozzászólás indításánál a szövegmező alatt kell lenni egy zöld szaggatott vonallal körbevett "doboznak", ahol fel lehet tölteni a képeket behúzással, vagy a narancssárga + jelre kattintva file-ból. Kérem, próbálja meg újra.

#58157
Hajdu Ervin

Tisztelt Pap Edina!
vezető szaktanácsadó

A weboldalukon regisztráltan és 2024.05.01-jén szaktanácsadást kértem Önöktől, amelyhez a szövegmező kitöltésekor nem tartozott fájl csatolási lehetőség, ezért a szövegben hivatkozott fényképeket nem csatolhattam.Csatolt képernyőkép szerint kérte a hiányzó fényképeket, amelyeket 2024.05.07-én utólag csatoltam megküldtem, viszont választ a mai napig nem kaptam.

Tisztelettel: Hajdú Ervin

#58152
Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Várjuk a képeket.
Addig is javaslom böngészni növényvédelmi tanácsainkat:
https://www.gazdabolt.hu/blog

#57994
Hajdu Ervin

3 db sárga- és 1 db őszibarack fáról csatolt fényképen látható levél elszáradások okait nem tudom, ezért kérem szíves tanácsát arról (fényképek gyümölcsfa megnevezéssel ellátottak az azonosíthatóság miatt).Szíves figyelmébe ajánlom, hogy 3 db sárgabarack fa közül az 1 db sárgabarack fáról készült fényképen a legjobb állapotú falevelek láthatóak.
Megjegyzem, hogy 4 db fa a kert egy oldalán, egy területén helyezkedik el és kb. 5-6 éve lettek elültetve facsemetéről és kb. 3 éve a virágok tavasszal lefagynak, gyümölcsöt nem hoznak, viszont a levelek az idén váltak ilyen elszáradóvá.

#57944