TIPP: Káliumpótlás és növényvédelem egy készítménnyel, bio módon

TIPP: Káliumpótlás és növényvédelem egy készítménnyel, bio módon

gazdabolt.hu 2024. máj. 13. Kb. 10 perc olvasás

Természetes hatóanyagú lisztharmat, varasodás és szürkepenész elleni gombaölő készítményt keres, amely egyben fokozza a növények ellenálló-képességét? Akkor válassza a Vitisan SP®-t!

A VitiSan SP® kórokozó gombák elleni megelőző és gyógyító hatású kontakt készítmény és makroelemtrágya. A hatás első sorban a növényfelszínen található gombamicélium és a spóra elleni vízelvonó (dehidratáló) hatáson alapul.

Hatóanyaga kálium-hidrogén-karbonát, amely a kezelt növényfelszínen lúgos kémhatás kialakításával is akadályozza a betegséget okozó gombák megtelepedését. A kórokozók fedettsége a VitiSan SP® gombaölő szer permetlevével azok képleteinek kiszáradását eredményezi, illetve megakadályozza a fertőzést. A VitiSan SP® gombaölő szer vízben könnyen oldódik. A megfelelő hatás érdekében egyenletes fedettségre, teljes permetléborításra kell törekedni minden, betegségnek kitett növényfelszínen, amelyet hatásfokozó adalékanyag (pl. Wetcit) hozzáadásával jelentősen fokozni lehet.

A VitiSan SP® káliumtartalma kulcsfontosságú szerepet tölt be a növények tápanyag-ellátásában is. A könnyen felvehető káliumforrást biztosít, ami növeli a növény ellenálló-képességét, stressz- és szárazságtűrését. A növény kórokozókkal, elsősorban a lisztharmattal és szürkepenésszel szembeni ellenálló képessége jelentősen felerősödik, a termés mennyisége nő és minősége javul.

Felhasználható szőlő, alma, spárga, szamóca, köszméte, pirosribiszke, feketeribiszke, málna, szeder, uborka, sütőtök, spárgatök, cukkini, patisszon, sárgadinnye, görögdinnye, paradicsom (hajtatásban), tojásgyümölcs (hajtatásban), endívia, galambbegy saláta, dísznövény kultúrákban lisztharmat, varasodás, szürkepenész (botrítisz), sztemfíliumos foltosság ellen, engedélyokirat szerinti dózisban.

Javasolt elsősorban megelőző módon (preventíven) alkalmazni a vegetáció kezdetétől, vagy legkésőbb a fertőzésre hajlamosító körülmények bekövetkezésekor. Pusztító (eradikatív) hatásának köszönhetően a kialakuló fertőzéseket is blokkolja.

Szabadforgalú (III. kat.) készítmény.

Házikerti dózisa szőlő és alma esetén 50-100 g/10l víz (/100 m2), egyéb kultúrákban 30-50 g/10 l víz (/100 m2). Szükség esetén 7-10 naponta javasolt a kijuttatása.

Élelmezés-egészségügyi várakozási ideje rövid: alma, szőlő spárga esetén 0 nap, egyéb kultúrákban 1 nap.

A készítmény méhekre nem veszélyes! Ökológiai gazdálkodásban engedélyezett.

Fontos! Ne keverjék olyan termékekkel, amelyek alacsony pH-val rendelkeznek vagy savas környezetben fejtik ki hatásukat (pl.: Dipel DF). Más növényvédő szerekkel és termésnövelő anyagokkal történő együttes kijuttatása előtt célszerű keverhetőségi próbát végezni.

Bacillus thuringiensis hatóanyagú rovarölő szerekkel nem keverhető!

Kénnel együtt kijuttatva a kénkészítmény maximális dózisa 4 kg/ha.

A növényfajták/hibridek eltérő érzékenysége miatt – elsősorban korábbi tapasztalatok hiányában előzetesen fitotoxicitási vizsgálatot kell végezni.

Réztartalmú készítményekkel érzékeny almafajtákban nem javasolt kombinálni, illetve dísznövényekben mindenképpen előzetes fitotoxicitási vizsgálat javasolt.

25kg-os, 1kg-os és 100g-os kiszerelésben keresse a gazdabolt.hu-n

Csak üzletünkben átvehető!
VitiSan SP 100 g

2 227 Ft
Csak üzletünkben átvehető!
VitiSan SP 1 kg

7 835 Ft
Csak üzletünkben átvehető!
VitiSan SP 25 kg

101 864 Ft