Uvaferm CM hideg és alkoholtűrő borélesztő 0,5 kg
16 925 Ft (nettó: 13 327 Ft) | |
Világszerte jól bevált fajélesztő.
Pálinkacefrékhez, vörös- és fehérborokhoz, erjedésben megakadt újborok erjesztéséhez.
TERMÉK, TÖRZS:
A franciaországi Montrachet-ben szelektált Saccharomyces cerevisiae. A CM "Montrachet-Davis 522" néven is ismert.
ERJESZTÉSI VISELKEDÉS:
Az erjedést nagyon gyorsan beindítja. Lendületes, folyamatos és maradék cukor nélküli kierjedést biztosít. Az UVAFERM CM egy világszerte használt jól bevált élesztő. Németországban ez a legkeresettebb szárított fajélesztő.
PÁLINKACEFRÉK:
Csonthéjas és bogyós gyümölcsök cefréinek erjesztésére kiválóan alkalmas. Nagy cserzőanyag-toleranciájú élesztő.
BORERJESZTÉS:
Kitűnő érzékszervi eredményeket ad, fokozza a borok illatát. Elsősorban fűszeres, tanningazdag és testes vörösborok készítésére ajánljuk. A CM Bordeaux-ban és Burgundiában igen elterjedten használt vörösborélesztő. Németországban az első számú vörösélesztő szintén az UVAFERM CM. Az almasavbontással kompatibilis élesztő. Könnyed, gyümölcsös fehérborok és könnyű pezsgőalapborok készítéséhez is ajánljuk.
ALKOHOLTOLERANCIA:
A CM megfelelő tápanyag-ellátottság (UVAVITAL használat) mellett 16-17 tf% alkoholtartalmig is képes erjeszteni.
ERJESZTÉSI KAPACITÁS:
Literenként 16,8 g cukor ad 1 tf % alkoholt.
SO2-TERMELÉS:
Az SO2-termelés minimális: kb. 25 mg/l. A kén-dioxidot lekötő anyagok (pl. acetaldehid) képzése szintén igen kismértékű.
ERJEDÉSI HŐMÉRSÉKLET:
Optimális tartomány 15 és 30 oC között. 10 oC-tól már jól erjeszt.
ALKALMAZÁSI TERÜLET ÉS ADAGOLÁS:
Normál körülmények között:
20 g/hl
Penészes, rothadt gyümölcs és szőlő esetén:
30-40 g/hl
Megakadt erjedés esetén:
50 g/hl
MUSTHOZ, CEFRÉHEZ ADÁS:
REHIDRATÁCIÓ után. Az optimális élesztőaktivitás eléréséhez a szárított élesztőt kb. 10 x-es mennyiségű (azaz 1 kg élesztő kb. 10 l vízben) 35-40 oC (max. 40 oC) hőmérsékletű KLÓRMENTES ivóvízben folyamatos keverés közben "feloldjuk". 15 perces állásidő után a rehidratált élesztőt az erjesztendő tételhez adjuk. Az élesztőt az erjesztendő tételben jól keverjük el!
A beoltásnál vigyázzunk, hogy a rehidratált élesztő és a beoltandó anyag hőmérséklete közötti különbség ne haladja meg a 10 oC-ot. Hideg must és cefre esetén (10-15 °C), 10 °C-tól már erjeszt az Uvaferm CM, a fajélesztőt szoktatni kell a hideghez. Tehát a fent leírt vizes előkészítés után az élesztőhöz hozzákeverünk annyit a beoltandó hideg anyag levéből, hogy egy lépcsőben a hőmérséklet-csökkenés a 10 oC-ot ne haladja meg, 5 percig állni hagyjuk (majd ha szükséges még egy lépésben hűtjük), majd beoltjuk vele az erjesztendő tételt. A gondos elkeverést egyik esetben se mulasszuk el!
CSOMAGOLÁS:
0,5 kg-os vákuumcsomagolásban
TÁROLÁS:
A vákuumcsomagolt UVAFERM élesztő száraz, hűvös helyen tárolva 36 hónapig garantáltan megfelelő aktivitású marad. Optimális tárolási körülmények: száraz hely, 5-15 oC hőmérséklet. Felbontás után felhasználandó! Kérjük a használati utasítások betartását!
Súly: | 0.5 kg |
---|---|
Elérhetőség: | 1-4 nap |
Kultúra: | Gyümölcs, Szőlő |
Értékesítési alapegység: | db |
Bejelentkezés
Bejelentkezés