Vinpur Special borharmonizáló 100g
Kazein keverék borkezelésre, közvetlenül adagolható.
A termék rövid leírása
A Vinpur Special® kíméletes derítőhatásáról híres, kazein alapú borderítő szer. A Vinpur Special® könnyen
bekeverhető, makroporózus kazein keverék, amely javítja az érzékszervi tulajdonságokat (pl.: szín, tisztaság, illatés
íz korrekció), de nem befolyásolja a bor anali...
Részletes leírás
Szállítás
block
Megszűnt termék, többé már nem lesz kapható
Kazein keverék borkezelésre, közvetlenül adagolható.
A termék rövid leírása
A Vinpur Special® kíméletes derítőhatásáról híres, kazein alapú borderítő szer. A Vinpur Special® könnyen
bekeverhető, makroporózus kazein keverék, amely javítja az érzékszervi tulajdonságokat (pl.: szín, tisztaság, illatés
íz korrekció), de nem befolyásolja a bor analitikai paramétereit. A pozitív változásoknak köszönhetően kezelés
után a bor legjobb tulajdonságait mutatja.
A jelenleg hatályos törvények és rendelkezések szerint engedélyezett, tisztaság és minőség tekintetében
szaklaboratóriumban bevizsgált termék.
Kezelési cél
Az új borászati technológiák, pl.: egészfürtös gépi szüretelés, csigaprések, különböző prések stb. a feldolgozás
során nagy mennyiségben visznek be polifenolokat a mustba. Ezek a vegyületek átkerülve a borba később
nehezen távolíthatók el, és hosszú palackos tárolás esetén negatívan hatnak a bor képére. Az ilyen borok nem
nyerik el a fogyasztó tetszését. Ezért a Vinpur Special® alkalmazásával az ilyen jellegű hibák kiküszöbölhetők. A
Vinpur Special®-lal a közvetlen alkalmazás miatt higiénikusan, előzetes oldás nélkül lehet dolgozni.
Termék és hatása
A Vinpur Special® alkalmazása esetén nem kell további szűrési segédanyagot használni. A kezelt bor ülepedés
után könnyen szűrhető, szűrésekor alig lép fel nyomáskülönbség, és a szűrlet tiszta lesz.
A Vinpur Special® előnyei
· Nem hat negatívan a bor aromájára és extrakttartalmára.
· Megköti az ecetes jelleget adó vegyületeket, amennyiben az illósavtartalom nem lépi túl a
bortörvényben meghatározott értéket.
· Megköti a megnövekedett SO2-igényt okozó vegyületeket.
· Előnye, hogy csekély mértékben köti meg a vörösborok színét.
· Megköti az érzékszervi szempontból kellemetlenül ható polifenolokat.
Adagolás és alkalmazás
Adagolását érzékszervi harmonizáció esetén ajánljuk, mindenekelőtt a töltés előtti végső derítésként.
A kezelés céljától és az előkísérletekben meghatározott mennyiség szerint 5-60 g / 100 l adagolható. Esetenként
szükség lehet nagyobb mennyiség adagolása is, azonban ilyen esetekben sem fenyeget a túlderítés veszélye. Az
előkísérletekkel meghatározott Vinpur Special® mennyiséget közvetlenül - előzetes előkészítés nélkül – intenzív
keverés mellett adja a kezelendő borhoz. A teljes mennyiséget kb. 20-30 percig kevertesse, hogy a Vinpur
Special® jól eloszoljon. 2-3 óra ülepedési idő után újra keverje fel és egész éjszakán át hagyja leülepedni.
Stabilizáló derítés esetén utoljára adagolja a Vinpur Special®-t. A derítés hatása csak a szűrés után érzékelhető.
Tárolása
A terméket kérjük hűvös helyen tárolni, szag- és nedvességhatásoktól óvni. A felbontott csomagokat gondosan
zárjuk vissza.
A termék rövid leírása
A Vinpur Special® kíméletes derítőhatásáról híres, kazein alapú borderítő szer. A Vinpur Special® könnyen
bekeverhető, makroporózus kazein keverék, amely javítja az érzékszervi tulajdonságokat (pl.: szín, tisztaság, illatés
íz korrekció), de nem befolyásolja a bor analitikai paramétereit. A pozitív változásoknak köszönhetően kezelés
után a bor legjobb tulajdonságait mutatja.
A jelenleg hatályos törvények és rendelkezések szerint engedélyezett, tisztaság és minőség tekintetében
szaklaboratóriumban bevizsgált termék.
Kezelési cél
Az új borászati technológiák, pl.: egészfürtös gépi szüretelés, csigaprések, különböző prések stb. a feldolgozás
során nagy mennyiségben visznek be polifenolokat a mustba. Ezek a vegyületek átkerülve a borba később
nehezen távolíthatók el, és hosszú palackos tárolás esetén negatívan hatnak a bor képére. Az ilyen borok nem
nyerik el a fogyasztó tetszését. Ezért a Vinpur Special® alkalmazásával az ilyen jellegű hibák kiküszöbölhetők. A
Vinpur Special®-lal a közvetlen alkalmazás miatt higiénikusan, előzetes oldás nélkül lehet dolgozni.
Termék és hatása
A Vinpur Special® alkalmazása esetén nem kell további szűrési segédanyagot használni. A kezelt bor ülepedés
után könnyen szűrhető, szűrésekor alig lép fel nyomáskülönbség, és a szűrlet tiszta lesz.
A Vinpur Special® előnyei
· Nem hat negatívan a bor aromájára és extrakttartalmára.
· Megköti az ecetes jelleget adó vegyületeket, amennyiben az illósavtartalom nem lépi túl a
bortörvényben meghatározott értéket.
· Megköti a megnövekedett SO2-igényt okozó vegyületeket.
· Előnye, hogy csekély mértékben köti meg a vörösborok színét.
· Megköti az érzékszervi szempontból kellemetlenül ható polifenolokat.
Adagolás és alkalmazás
Adagolását érzékszervi harmonizáció esetén ajánljuk, mindenekelőtt a töltés előtti végső derítésként.
A kezelés céljától és az előkísérletekben meghatározott mennyiség szerint 5-60 g / 100 l adagolható. Esetenként
szükség lehet nagyobb mennyiség adagolása is, azonban ilyen esetekben sem fenyeget a túlderítés veszélye. Az
előkísérletekkel meghatározott Vinpur Special® mennyiséget közvetlenül - előzetes előkészítés nélkül – intenzív
keverés mellett adja a kezelendő borhoz. A teljes mennyiséget kb. 20-30 percig kevertesse, hogy a Vinpur
Special® jól eloszoljon. 2-3 óra ülepedési idő után újra keverje fel és egész éjszakán át hagyja leülepedni.
Stabilizáló derítés esetén utoljára adagolja a Vinpur Special®-t. A derítés hatása csak a szűrés után érzékelhető.
Tárolása
A terméket kérjük hűvös helyen tárolni, szag- és nedvességhatásoktól óvni. A felbontott csomagokat gondosan
zárjuk vissza.
Súly: | 0.1 kg |
---|---|
Elérhetőség: | raktáron |
Kultúra: | Szőlő |
Értékesítési alapegység: | db |
Bejelentkezés
Bejelentkezés vagy regisztráció közösségi fiókkal
Bejelentkezés
Bejelentkezés vagy regisztráció közösségi fiókkal