Étkezési paprika Szentesi piacos 0,5g
341 Ft (nettó: 269 Ft) | |
Szentesi piacos paprika bemutatása:
Jellemzés:
A paprika a burgonyafélék (Solanaceae) családjába tartozó fontos zöldségnövényünk. Hazánkban az egyik legfontosabb zöldségféle, hiszen a magyar konyha egyik fő alapanyaga. Magas a C-vitamintartalma, a víztartalma, viszont a kalóriatartalma rendkívül alacsony. Ez a fajta egy kiváló, csípős, tölteni való paprika fajta. Bogyója vállas, tompán hegyesedő, csüngő állású, halványzöldből pirosra érő, kellemes fűszeres zamatú, 60-70 g átlagsúlyú. Folytonnövő, bőtermő fajta.
Szentesi piacos paprika igényei:
Talajigény:
Kedveli a morzsalékos, tápanyaggal jól ellátott talajokat. Fontos, hogy a talaj ne tömörödjön be, ezért érdemes néha meglazítani a talaját.
Fényigény:
Fényigényes.
Vízigény:
Vízigénye viszonylag nagy, gyakran, kisebb vízadagokkal öntözzük.
Hőigény:
Érzékeny a szélsőséges időjárásra. A palántákat is csak akkor ültessük ki, ha nem fenyegetnek a tavaszi fagyok. Az ideális hőmérséklet számára 22-26 °C.
Tápanyagigény:
Tápanyagigényes növény. Kedveli a tenyészidő előtti évben a tápanyagutánpótlást, de ha a tenyészidőszak folyamán tápanyaghiány mutatkozik, akkor érdemes sürgősen pótolni. Ha túl sok nitrogént kap, lerúgja a virágokat, a termést. Fontos neki a kálium a termésérés idején.
Szentesi piacos paprika termesztése:
Magvetés:
Február-márciusban, palántaneveléshez.
Kiültetés ideje:
A tavaszi fagyok elmúltával (május eleje).
Térállás:
Ajánlott sortáv: 60 cm
Ajánlott tőtáv: 40 cm
Betakarítás:
Nyár közepétől késő őszig.
Súly: | 0.001 kg |
---|---|
Szélesség: | 140 mm |
Magasság: | 80 mm |
Hossz: | 1 mm |
Elérhetőség: | 1-4 nap |
Értékesítési alapegység: | db |
Bejelentkezés
Bejelentkezés